OVER MIJ

Ik ben getrouwd met Frank en moeder van 4 dochters. In 1995 kreeg ik mijn eerste baby en begon mijn borstvoedingsavontuur. Ik had veel vragen en zocht naar antwoorden. Die vond ik bij ervaren moeders van de borstvoedingsorganisaties. Ik besloot ze te gaan helpen met het overdragen van kennis op het gebied van borstvoeding en werd contactpersoon van de Vereniging Borstvoeding Natuurlijk. 

In 2003 ben ik begonnen met het Borstvoedingscentrum Zwolle aan de Assendorperstraat. Ik ben in die tijd gestopt als vrijwilliger en heb lactatiekunde gestudeerd. De eerste tijd werkte ik alleen in de winkel, maar na een tijd kwamen er andere enthousiaste moeders op mijn pad met wie ik ging samen werken. Het team breide zich uit en we hebben in de 17 jaar dat ik het Borstvoedingscentrum heb gehad duizenden moeders en baby's mogen helpen in het vinden van een voor hen passende borstvoedingsperiode. In september 2018 is het Borstvoedingscentrum als 'shop in shop' bij Mens&Kinders ingetrokken. 

Een jaar later heeft Mens&Kinders het winkel- en cursus gedeelte overgenomen en ben ik als lactatiekundige alleen verder gegaan. Dit was niet omdat ik het niet meer naar mijn zin had in de winkel maar omdat wij een nieuwe uitdaging zijn aangegaan. In ons huis en ons hart is er ruimte om jonge vrouwen te ondersteunen op hun weg in het leven. Zonder de verantwoordelijkheid voor een winkel heb ik nu meer tijd om, als dat nodig is, thuis door te kunnen brengen.
Toch zou ik het werk als lactatiekundige niet willen missen en hoop nog jaren lang ouders en baby's te kunnen begeleiden in hun borstvoedingsavontuur.

Niet alleen hulp dichtbij maar ook ver weg is nodig. De mensen in Noord-Oeganda hebben een bijzondere plek in  ons leven. Wil je daar meer over weten? Kijk dan eens op de website van Stichting Wings of Love  https://wings-of-love.nl/veilig-bevallen/  en lees daar bijvoorbeeld hoe je al voor €15,- een zwangere vrouw de kans geeft op een veilige bevalling.

 
 
 
E-mailen
Bellen